Yemekhane

Yüksek Performanslı Yemekhane Isıtma Çözümleri

Yemekhaneler, yüksek katılımcı sayısı barındıran mekânlardır ve sıcak bir ortamda yemek deneyimi önemlidir. Mekânın büyüklüğü ve kişi sayısı gibi faktörler, yemekhane ısıtma sistemlerinin yetersiz kalmasına neden olabilir. Yemekhaneler, sağlık ve güvenlik yönetmeliklerine uygun olarak yeterli sıcaklığa sahip olmalıdır. ISIJET ortam ısıtıcıları, kolay kurulum ve yüksek performansıyla yemekhaneleri kısa sürede ısıtabilir. Prefabrik yemekhane binaları gibi yerleşim alanlarında taşınabilir ISIJET ısıtıcıları, düşük maliyetle yüksek performans sunar. Daha fazla bilgi için tıklayabilirsiniz.

Yemekhanelerde sıcaklığın belli bir seviyede tutulması zorunludur
Yemekhaneler, yüksek katılımcı sayısı barındıran mekanlardır. Sıcak bir ortamda yemek deneyimi, bireylerin hem fiziksel hem de mental sağlığı için çok önemlidir. Mekanın büyüklüğü ve kişi sayısı gibi faktörler, ortam sıcaklığını etkiler ve bazı durumlarda mevcut yemekhane ısıtma sistemi yetersiz kalır. İşyeri bina ve eklentilerinde alınacak sağlık ve güvenlik önlemlerine ilişkin yönetmelik gereği yemekhaneler kullanım amaçlarına göre yeterli sıcaklıkta bulundurulmak zorundadır. Özellikle çadır veya prefabrik yemekhane binaları gibi geçici yerleşim yeri olduğu için gerekli ısıtma sistemine sahip olmayabilir.

 

Isıjet Taşınabilir Ortam Isıtıcısı

 

Kolay kuruluma ve yüksek performansa sahip olan ISIJET ortam ısıtıcıları sayesinde kısa sürede yemekhane sıcaklığını artırabilirsiniz. Prefabrik şantiye yemekhane binası gibi sürekli ısıtma gerektirmeyen alanlar için taşınabilir ISIJET ısıtıcıları lokal ısıtma imkanı sunar. ISIJET ile yüksek performansa düşük maliyetle sahip olabilirsiniz.
ISIJET AX modeli sıcak hava cihazları yüksek ısıtma kapasitesi ve güçlü hava dolaşım gücüne sahiptir. Büyük alanların ve yüksek hacimli yerlerin ısıtılmasında AX serisi ısıtma cihazları hızlı, ekonomik ve çevreci ısıtma çözümleri sunar. Bize ulaşın, sizin için en doğru makineyi birlikte seçelim.

 

MODEL

CAPACITY

AIR FLOW

(m³/h)

CONSUMPTION

(kg/h)

FAN

FREQUENCY

AIR OUTPUT DIAMETER

(mm)

CHIMNEY DIAMETER

(mm)

kcal/h

kW

AX-65

65.000

77

4.250

7

Axial / Radial

220 V 50 HZ

Ø450

Ø150

AX-115

115.000

137

7.500

12,4

Axial / Radial

220 V 50 HZ

380 V 50 HZ

4 x Ø250

Ø150

AX-190

190.000

226

12.000

20,6

Axial / Radial

220 V 50 HZ

380 V 50 HZ

4 x Ø310

Ø150

 

⦁ Basit kurulum ve yakıt bağlantısı
⦁ Anında sıcak hava üretimi
⦁ Gaz ya da sıvı yakıtlı brülör sistemi
⦁ Yüksek debili radyal fan
⦁ Emniyet alev ve aşırı ısınma kontrolü
⦁ Elektronik ve otomatik ateşleme sistemi
⦁ Tüm cihazda yüksek ısı yalıtımı
⦁ Emniyet ve fan termostatları
⦁ Yüksek kalite paslanmaz çelikten üretilmiş yanma kazanı ve eşanjör
⦁ Yanma sonrası yanma kazanının otomatik soğutması
⦁ Uygun tasarım sayesinde yüksek verimli yanma ve düşük emisyon değerleri
⦁ Baca sistemi sayesinde yanma gazları karışmamış tamamen temiz sıcak hava
⦁ Sessiz çalışan sistem ve elektrostatik boyalı, dayanıklı gövde
⦁ Yaz aylarında sadece havalandırma yapma seçeneği
⦁ Hava kanallarıyla sisteme istenilen biçimde sıcak hava yönlendirme imkanı
⦁ Elektronik kontrol ünitelerini içeren elektrik panosu
⦁ Kolay montaj ve demontaj sayesinde, kullanım ihtiyacına göre rahatlıkla taşınabilme özelliği

 

Yemekhane sıcaklığı kaç derece olmalı?


Sağlıklı bir çalışma ortamı ve yemek servisi için konforlu bir ortam sağlamak amacıyla önerilen bir ortam sıcaklığı aralığı vardır. Bu aralık genellikle 18 ila 24 derece arasında olabilir. Bu sıcaklık aralığı, genel konfor, hijyen ve gıda güvenliği açısından uygun bir ortamı destekler. Özellikle hijyen ve gıda güvenliği konularında sıcaklık kontrolü önemlidir, çünkü yiyeceklerin doğru sıcaklıkta saklanması ve servis edilmesi bu alanlarda temel bir gerekliliktir. ISIJET ortam ısıtıcıları, sağlıklı yemek için optimal sıcaklığı sağlar.

Gıdalar için riskli sıcaklıklar nelerdir? 


Gıda güvenliği, belirli sıcaklık aralıklarının titiz bir şekilde korunmasıyla sağlanır. Gıdaların belirli sıcaklıklarda saklanmaması, hızla çoğalan bakterilere ve potansiyel sağlık risklerine yol açabilir. Çiğ et, süt, yumurta ve taze meyve gibi gıdalar 4 derece veya daha düşük bir sıcaklıkta muhafaza edilmelidir. Sıcak servis edilen gıdalar ise 60 derece veya daha yüksek bir sıcaklıkta tutulmalıdır.